Nachttrein naar Oostenrijk

Deed je spontaan je oortjes uit tijdens het omroepbericht? Of moest je even twee keer kijken op het perronbord? Het heeft een paar jaar geduurd, maar sinds afgelopen dinsdag is er vanuit Nederland weer een nachttreinverbinding. Iedere avond staat Nightjet voor je klaar om je rechtstreeks en comfortabel naar Oostenrijk te brengen!

Reizen met Nightjet

Nightjet vertrekt iedere avond vanaf Amsterdam CS (19.30u) in de richting van Oostenrijk. Je kunt ook opstappen op Utrecht CS (20.02u) en Arnhem CS (20.37u).

De trein wordt onderweg gesplitst in twee delen. Het ene deel rijdt via München naar Innsbruck. Het andere deel rijdt via Linz en St. Pölten naar Wenen. Zo biedt deze ene trein je twee  reismogelijkheden naar belangrijke startpunten voor een vakantie in Oostenrijk. Of gebruik de spoorknooppunten van München of Wenen om nog verder Europa in te trekken.

Helaas bestaan er ook over de nieuwe nachttrein veel vooroordelen. Een ticket zou erg duur zijn en de reis traag en zonde van de tijd: een vliegtuig is sneller en goedkoper en de auto biedt meer vrijheid.

Wij willen graag een lans breken voor de nachttrein. Zonder incheckprocedure of douane – en desgewenst met een ruime koffer zonder bijbetalen – stap je op een haalbaar tijdstip in op een goed bereikbaar Nederlands station. Je geniet van een boek, een muziekje of het uitzicht. Afhankelijk van je ticket slaap je in een stoel of in een (privé-)coupé. Maar de nacht doorbrengen in een trein die zich, soms zelfs door de Alpen, richting Oostenrijk verplaatst, is voor elke ticketsoort even bijzonder. Vooral ook in de vroege ochtend!

Uitgeslapen en eventueel na een ontbijt in de trein stap je – opnieuw op een prettig tijdstip – midden in de stad van je bestemming uit. Geen gespannen momenten bij de bagageband of onvindbare shuttlebussen, geen files en gebroken nachten: je vakantie kan die ochtend meteen beginnen!

In de Nightjet kun je kiezen uit verschillende tickets, prijzen en accommodaties. Hieronder hebben we ze kort op een rijtje gezet. Het is tegenwoordig overigens mogelijk om een volledige coupé te boeken voor je eigen gezelschap, ook als je niet alle bedden nodig hebt. Zo reis je veilig en privé!

Rijtuig met zitaccommodatie
(coupé voor 6 personen)

> Vanaf €29,90 p.p.
> Dit rijtuig bestaat uit coupés met zes (luxe) stoelen. Je slaapt in je stoel.
> Je deelt was- en toiletvoorzieningen met de andere reizigers in het rijtuig.
> Eten en drinken kun je in de trein kopen.

Ligrijtuig
(coupés voor 4 en 6 personen)

> Vanaf €59,90 p.p.
> 2×2 of 2×3 bedden boven elkaar
> Je deelt was- en toiletvoorzieningen met de andere reizigers in het rijtuig.
> Inclusief ontbijt. Overig eten en drinken kun je in de trein kopen.

Slaaprijtuig
(coupés voor 1, 2 en 3 personen)

> Vanaf €89,90 p.p.
> Deze accommodatie is het meest vergelijkbaar met een hotelovernachting (inclusief welkomstdrankje en niet te vergeten ÖBB-pantoffels).
> De toiletartikelen die je in je coupé aantreft, gebruik je in de standaard-coupé bij je eigen wastafel en in de deluxe-coupé in je eigen badkamer met douche en toilet. 
> Er is een uitgebreid ontbijtmenu inbegrepen in je ticket. Overig eten en drinken kun je in de trein kopen.

Meer informatie over de verschillende accommodaties vind je hier.

We wensen je een onvergetelijke reis!

  • Nightjet vertrekt vanaf Amsterdam CS en stopt ook op Utrecht CS en Arnhem CS.

  • Nightjet rijdt iedere avond. Onze tip: boek je ticket via ÖBB.

  • Klik op het geldbriefje om naar de website te gaan waar je meer informatie vindt over de kosten.