Coesfeld

Dicht bij Münster en Dortmund ligt het kleinere, maar ook fotogenieke en sfeervolle Coesfeld. Het is een leuke tussenstop op een verkenningstocht per trein door het Münsterland.

Hoe kom je er met het OV?

Vanaf Enschede brengt Deutsche Bahn je ieder uur rechtstreeks naar Münster met RB 64. Het andere halfuur reis je met RB 51 naar Dortmund. Deze laatste verbinding stopt op station Coesfeld. Deze reis kun je maken vanaf €18,90 of €32,20 p.p. enkele reis. Je reis binnen Nederland is inbegrepen bij deze tickets via bahn.de.

Reis je gratis (of met korting) binnen Nederland? En/of met een groep? En/of wil je op meerdere trajecten en/of naar meerdere plaatsen reizen in Westfalen? Weet dan dat je vanaf Enschede mogelijk voordeliger reist met het WestfalenTarif.

Als groep (vanaf 2 personen) kun je een 24 StundenTicket kopen voor €45,00. Daarmee reis je met maximaal vijf personen de hele dag onbeperkt door Teilraum (tariefzone) Münsterland.

Nog goedkoper is het 9 Uhr TagesTicket, die kost voor maximaal vijf personen €40,00. Voorwaarde is wel dat je op werkdagen na 9.00u reist. In het weekend is dit ticket de hele dag geldig.

Wij kochten deze laatste online via bahn.de, maar er staat ook een kaartautomaat op het perron in Enschede.

Wil je doorreizen naar en rond Dortmund? Koop dan niet een WestfalenTarif met tariefzone Münsterland, maar met Preisstufe 10W:

9 Uhr TagesTicket 1 persoon: €30,20
9 Uhr TagesTicket 5 personen: €43,50
24 StundenTicket
1 persoon: €41,20
24 StundenTicket 5 personen: €55,00

Als je een reis van Enschede naar Dortmund boekt via bahn.de, krijg je automatisch de goede tariefzone aangeboden. Meer informatie over het WestfalenTarif, inclusief een kaart van de regio’s waar welke ticket geldig is, vind je op deze website.

  • Naar Coesfeld reis je vanaf €35,10. Of reis met het WestfalenTarif (zie onder). Klik op het het icoontje voor meer informatie over prijs- en reistijdindicaties.

  • Je reistijd is bijvoorbeeld 2 uur en 35 minuten met één keer overstappen. Klik op het icoontje voor meer informatie over reizen naar Duitsland.

  • Klik op het icoontje voor algemene tips over het boeken van treintickets.