Berlijn | Buckower Kleinbahn

Wat is er te doen?

Ten noordoosten van Berlijn ligt het natuurgebied de Märkische Schweiz. In het verleden liepen hier talloze spoorlijnen naar verschillende dorpen in de omgeving. In de afgelopen decennia zijn deze één voor één gesloten, maar de Buckower Kleinbahn rijdt in de weekenden van mei t/m september nog steeds tussen Müncheberg en Buckow. Sinds augustus van dit jaar is ook de prachtig gerestaureerde ‘Schweizer Triebwagen’ op gezette tijden weer op het spoor te vinden.

Op het station in Buckow is een klein en vol museum ingericht met allerlei spoormemorabilia en ook in de stationshal zelf tref je objecten uit voorbije tijden.

Met de mooie natuur, de rust buiten de stad, historisch materieel en vriendelijke vrijwilligers een geslaagde (deel-van-een-)dagexcursie vanuit Berlijn.

Hoe kom je er met het OV?

Reis naar station Berlin Ostkreuz of Berlin Lichtenberg, bijvoorbeeld met de S-Bahn. Vanaf die stations vertrekt de RB 26 van de Niederbarnimer Eisenbahn richting Kostrzyn (PL), deze stopt ook in Müncheberg. Deze reis valt niet volledig onder onder Berlijn-zones A-B-C. Koop dus bij een DB-balie een aanvullende (retour-)ticket naar Müncheberg.

Op station Müncheberg bereik je het vertrekpunt van de Buckower Kleinbahn (in rijrichting links) via een tunnel vanaf het perron.

  • De Buckower Kleinbahn vertrekt vanaf station Müncheberg.

  • Tickets koop je aan boord van de Kleinbahn. Neem contant geld mee! Toegang tot het museum op het station van Buckow is niet inbegrepen.

  • Klik op het geldbriefje om naar de website te gaan waar je meer informatie vindt over de kosten.