Boekentip

Titel: Het Grote Rail Away Boek
Auteurs: Joanne Brouwer en Gerben van Ommen

Het nieuwe seizoen van Rail Away is helaas alweer voorbij. Maar gelukkig verscheen afgelopen najaar Het Grote Rail Away Boek, waarin de makers van het programma schrijven over de interessantste lijnen die ze bezochten.

Het boek is meer dan een schriftelijke versie van de bekende tv-afleveringen, want de makers geven nog meer achtergrondinformatie over de lijnen, de landen en de productie van de afleveringen.

Het leukst zijn de laatste hoofdstukken. Hierin haalt het team herinneringen op aan het maken van bijzondere afleveringen. Ook interessant: een overzicht van alle afleveringen die ooit gemaakt zijn. Aangezien Rail Away regelmatig herhaald wordt, kun je in dit boek terugvinden wanneer een bepaalde aflevering gemaakt is.

Het Grote Rail Away Boek is al met al zeer geslaagd – ook door de prachtige foto’s. Heerlijk om vanaf de bank nóg meer te kunnen genieten van alles wat treinen en spoorlijnen zo mooi maakt!

Rail Away is het televisieprogramma dat onze interesse voor treinreizen aangewakkerd heeft en dat blijft boeien. Al 25 jaar verschijnen spoorlijnen van over de hele wereld op de buis. Een handig totaaloverzicht van afleveringen vind je op Wikipedia. Je kunt je via de website van Rail Away abonneren op de ‘Rail Away vrienden nieuwsbrief’. En heb je het eerdere boek Rail Away Europe ook al gelezen?