Bergen | Openbaar vervoer

Je weg vinden

Bergen heeft genummerde buslijnen, een trolleybuslijn en (sinds november) een tweede tramlijn. De stad ligt tussen bergen en fjorden en het OV gaat daar kriskras doorheen. Er zijn ook bootverbindingen met nabijgeleden eilanden. De treinen van Vy stoppen geregeld in de voorsteden van Bergen (in tegenstelling tot de langeafstandstrein naar Oslo die een paar keer per dag rijdt).

Het OV in Bergen en omgeving wordt gerund door het bedrijf Skyss. Op hun website vind je een reisplanner en kun je kaartjes kopen of de Skyss Ticket app downloaden. Er zijn ook een fysieke klantenservice bij het (bus)station en ticketautomaten bij de tramstations.

Tickets

Er zijn tickets voor een enkeltje, voor 24 uur of abonnementen van een maand of langer. De tickets mag je ook in de lokale treinen gebruiken. Onder zone A vallen niet alleen Bergen, maar ook Arna en Trengereid.

Bergen heeft tot slot ook de ‘Bergen Card‘. Het is relatief moeilijk om de kosten van deze toeristenkaart terug te verdienen, want je krijgt niet bij alle attracties gratis toegang (soms alleen wat korting). Ook zijn de openingstijden van veel bezienswaardigheden beperkt, dus je kunt niet eindeloos op stap gaan. Wij zouden dus goed uitzoeken of de prijs opweegt tegen wat je ervoor krijgt. Is de kaart voor jou gunstig, weet dan dat het plaatselijke OV is inbegrepen.

  • Naar Bergen reis je vanaf €125,00. Klik op het het icoontje voor meer informatie over prijs- en reistijdindicaties.

  • De reis naar Bergen per trein kost minimaal twee dagen. Klik op het icoontje voor meer informatie over reizen naar Noorwegen.

  • Klik op het icoontje voor algemene tips over het boeken van treintickets.