Locarno

Het Zwitserse Locarno heeft een reputatie als mondaine badplaats aan het Lago Maggiore. Hoewel we heerlijk op de promenade hebben genoten van de prachtige ochtendzon, de frisse luchten en de haast tropische flora, vonden we het stadje zelf tegenvallen. Onze zoektocht naar de ‘Altstadt’ was niet echt succesvol, we misten een zekere charme en het geroemde Piazza Grande was afgezet voor het filmfestival.

Wat is er te doen?

Maar toch zouden we je willen aanraden om Locarno niet van je wensenlijst te strepen. Op loopafstand van het treinstation vertrekt de Funicolare Madonna del Sasso, in alle opzichten een van de mooiste in Europa. Je leest er meer over in dit artikel. En ook de vermaarde Centovalli-Express heeft Locarno als vertrekpunt. Ook daarover delen we onze ervaringen.

Als je in het kanton Ticino verblijft, reis je bovendien gratis met de trein, ook naar Locarno. Wie weet komt de flair van de stad tijdens jouw bezoek beter over!

  • Naar Locarno reis je met dagtreinen vanaf €59,90. Klik op het het icoontje voor meer informatie over prijs- en reistijdindicaties.

  • Je reistijd is bijvoorbeeld 12 uur en 29 minuten met 3 keer overstappen. Klik op het icoontje voor meer informatie over reizen naar Zwitserland.

  • Klik op het icoontje voor algemene tips over het boeken van treintickets.