Fort William

Dit stadje in het westen van Schotland is genoemd naar ‘onze’ stadhouder Willem III, die ook koning van het Verenigd Koninkrijk was. Oorspronkelijk was hier een garnizoen gelegerd om te voorkomen dat de Schotten uit de Hooglanden in opstand zouden komen.

Wat is er te doen?

Fort William ligt in de Highlands midden tussen prachtige natuur. Aan de ene kant ligt een loch dat als een soort fjord uitloopt naar de zee. Aan de andere kant vind je de Great Glen, een vallei die dwars door Schotland naar Inverness loopt. Verder ligt Fort William aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Kroninkrijk. Het is dan ook een ideale uitvalsbasis voor wie wil genieten van het prachtige Schotse landschap en erop uit wil trekken in de natuur.

Voor de OV-fans

Fort William ligt aan de West Highland Line. Deze spoorlijn loopt van Glasgow naar Mallaig, tegenover het eiland Skye. Deze route is op zichzelf al prachtig, maar tussen Fort William en Mallaig kun je het ook nog eens berijden met de stoomtrein ‘Jacobite‘. Verder is Fort William een van de eindbestemmingen van de Caledonian Sleeper, de nachttreinverbinding van Londen naar Schotland.

  • Naar Fort William reis je vanaf £55 vanuit Londen met de Caledonian Sleeper (stoel). Je kunt ook met dagtreinen reizen. Naar Londen reis je vanaf €64,00. Klik op het icoontje voor meer informatie over prijs- en reistijdindicaties.

  • Je reistijd vanaf London Euston is bijvoorbeeld 12 uur en 45 minuten rechtstreeks met de Caledonian Sleeper. Je kunt de volledige reis vanuit Nederland in één dag maken. Klik op het icoontje voor meer informatie over reizen naar en binnen Schotland.

  • Klik op het icoontje voor algemene tips over het boeken van treintickets.