Londen | Mail Rail

De bodem van Londen is al sinds de Victoriaanse tijd een gatenkaas van metrotunnels. Maar één tunnel in die geheimzinnige wereld is extra bijzonder. Van 1927 tot mei 2003 reden hier de treintjes van de ‘Mail Rail’, volgestouwd met post. Vandaag de dag hebben de postzakken plaatsgemaakt… en kun je zelf aan boord klimmen!

Wat is er te doen?

Al in 1863 werd er voor het eerst in Londen geëxperimenteerd met een ondergrondse posttrein. De uiteindelijke Post Office Railway liep helemaal van Paddington tot Whitechapel. De toegang, de Mail Rail-expositie en het bijbehorende Postal Museum zijn op en rond de locatie van een van de acht voormalige (sorteer)stations.

De tentoonstellingen zijn fascinerend, de museumwinkel is geweldig en er zijn interactieve elementen: hoe goed kun jij bijvoorbeeld post sorteren in een bewegende treinwagon? Maar het hoogtepunt is zonder twijfel een rit met de Mail Rail! In knusse treintje gevouwen begin je aan een spannende reis door het mysterieuze ondergrondse netwerk, verrijkt met audio-visuele effecten.

  • De Mail Rail is onderdeel en beginpunt van een bezoek aan 'The Postal Museum'. Het ligt op loopafstand van bijvoorbeeld (metro)stations Farringdon en Russell Square.

  • De Mail Rail is een geliefde attractie, dus boek een tijdslot! Of kom op tijd. Inbegrepen in de London Pass.

  • Klik op het geldbriefje om naar de website te gaan waar je meer informatie vindt over de kosten.