Wenen | Badner Bahn

De Badner Bahn is een trein-/tramverbinding van de Wiener Lokalbahn tussen Wenen en het plaatsje Baden. De Wiener Lokalbahn is een particulier vervoersbedrijf dat geen deel uitmaakt van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) of de Weense trams (Wiener Linien).

Wat is er te doen?

In Wenen rijden de trams van de Wiener Lokalbahn over straat via het reguliere tramnetwerk, maar vanaf station Meidling rijden ze op een eigen spoorlijn. Het materieel van het bedrijf heeft kenmerkende kleuren: blauw en crème. Naast de Badner Bahn exploiteert de Wiener Lokalbahnen enkele busverbindingen rond Baden.

Vlakbij de Oostenrijkse hoofdstad Wenen ligt Baden. In dit pittoreske stadje met Romeinse wortels bevindt zich (de naam geeft het al een beetje weg) onder andere een kuuroord. Ook vind je er meerdere verblijfplaatsen van componist Ludwig von Beethoven, waaronder het te bezoeken Beethovenhaus aan de Rathausgasse. Baden is een aangename plek om in rond te wandelen en te genieten van een rust die je in Wenen weinig vindt.

Halverwege het trein-/tramtraject bevindt zich Shopping City Süd, een groot winkelcentrum waar alle grote ketens en ook restaurants vertegenwoordigd zijn. Je kunt hier zelfs je slag slaan bij de Playmobilwinkel. Stap uit bij halte Vösendorf SCS.

  • Het begin- en eindpunt van de Badner Bahn in Wenen is halte Oper. Andere opstapplaatsen vind je via WLB.

  • De WLB biedt enkele reizen, maar ook een dagticket waarmee je kunt uit- en overstappen.

  • Klik op het geldbriefje om naar de website te gaan waar je meer informatie vindt over de kosten.